Boemboe Bali Ikan,
krokante visfilet in pittige tomatensaus met broccoli

krokante_visfilet (3K)

  • 1 zak (250 g) Chinese Eiermie
  • 4 (à 125 g) visfilets, (bijv. kabeljauw)
  • 50 g bloem
  • wokolie
  • 2 uien
  • 600 g broccoliroosjes
  • 3 theel. sambal badjak
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. citroensap

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Wrijf de visfilets eventueel in met wat zout & peper.
Haal ze door de bloem.
Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Pel en snijd ondertussen de uien fijn.
Kook de broccoli in ruim kokend water in ca. 5 minuten gaar.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de ui, de sambal en de tomatenpuree ca. 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg de ketjap, 1 ½ dl water en het citroensap toe en breng aan de kook.
Naar smaak wat suiker toevoegen als het iets te zuur is.
Leg de visfilets voorzichtig in de saus en ca. 3 minuten verwarmen.
Leg de visfilets op 4 borden en geef de broccoli en mie erbij.

Bron: Conimex

Terug