Bloemkool met tomaten en schartong

bloemkool_tomaten_schartong (2K)

  • 3 tomaten
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 3 sjalotten
  • 50 g vers gehakte tuinkruiden
  • 4 gefileerde schartongen
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon of fumet
  • 100 g boter

Pocheer de bloemkoolroosjes even in kokend gezouten water, giet af en laat uitlekken.
Fruit de gepelde en ontpitte tomaten met de gehakte sjalotten in de boter, blus met witte wijn en laat even inkoken.
Bedek de bodem van een beboterde ovenschotel met gestoofde tomaten, bestrooi met tuinkruiden en schik daarop de bloemkoolroosjes en de visfilets.
Kruid met peper en zout en overgiet met visbouillon.
Laat even garen in de oven en serveer met gekookte aardappelen.

Bron: Flandria
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug