Blauwe wijtingfilet met witloof

blauwe_wijtingfilet (3K)

voor 2 personen

  • bruine suiker
  • vloeibare honing
  • boter
  • room
  • aromat
  • currypoeder
  • 6 tal kastanjepaddestoelen

Snij het witloof in twee desnoods de kern eruit halen, maar moet niet.
Ui in reepjes snijden.
Boter in de pan goed warm laten worden het witlof, ui samen met suiker en honing aanstoven kruiden met aromat desnoods een beetje boter toevoegen.
Haal dit uit de pan en houd warm.
De vis in stukken snijden, kruiden met currypoeder en aromat daarna in bloem wentelen.
Bak deze gaar aan in de pan van het witlof.
Indien nodig boter toevoegen.
Haal deze ook uit de pan en houd warm.
Een goede scheut room in dezelfde pan, champignons in schijven snijden en bij de room voegen, kruiden met aromat en currypoeder.
Laat even in koken.
Serveer zeer warm op bord met natuur aardappelen en garneer af met een takje peterselie.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug