Bladerdeeggebakje gevuld met vis

bladerdeeggebakje_vis (5K)

voor 2 personen

  • 4 scampi
  • 100 g kabeljauw
  • 100 g heilbot
  • grijze garnalen (Hollandse garnalen)
  • 2 bladerdeeg gebakje (ragoutbakjes)
  • 1 sjalotje
  • 6 champignons
  • 10 cl room
  • viskruiden
  • halve citroen uitgeperst
  • boter

Scampi pellen en in stukken snijden.
Kabeljauw in stukken snijden.
Heilbot in stukken snijden.
Sjalotje fijn snijden.
Champignons in fijne schijven snijden.
Boter smelten in een pan, sjalot, champignons aanbakken en citroen toevoegen, vervolgens de room en kruiden.
Voeg de vis toe maar laat niet meer koken indien nodig binden.
Bladerdeeg gebakje opwarmen onder de grill.
Serveer het gebakje op bord en vul het met de vismengeling.
Garneer af met grijze garnalen.

Opmerking
Dit gerecht werd geserveerd met: aardappelkrieltjes met dille en citroen & groentebordje fris voor bij de vis.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug