Baskische kabeljauw

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • peper
  • bosje peterselie
  • 500 g kabeljauw

Snijd de paprika's in repen.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Snijd de tomaten in vieren.
Snijd de kabeljauw in 4 stukken.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui.
Voeg de knoflook, tomaten en de paprika toe en bak die ongeveer 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de stukken kabeljauw toe.
Doe de deksel op de pan en laat het gerecht in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Garneer het gerecht met gehakte peterselie.

Tip
Serveer de kabeljauw met gekookte krieltjes.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug