Bami ketjap met shiitakes en knoflook koriander vis

bami_ketjap_shiitakes (2K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 200 g shiitakes
  • 6 lente-uitjes
  • 400 g stevige visfilet (bijv. zalm of pangasiusfilet)
  • wokolie
  • 400 g bamigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bami Goreng
  • 5 eetl. Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 2 eetl. fijngehakte koriander

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Snijd shiitakes in vieren, de lente-uitjes in ringen en de visfilet in stukken van ca. 3 cm.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de shiitakes en bamigroenten 5 minuten.
Voeg 0,5 dl water en de boemboe toe.
Goed mengen.
Schep de mie erdoor, wok nog 2 minuten.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vis 3 minuten.
Voeg de lente-uitjes en de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Schep de bahmi en knoflook koriander vis op 4 borden.
Strooi de koriander over de vis.

Op tafel
Zet voor extra pit zoetige sambal manis op tafel.

Lekker anders kan ook
In plaats van koriander kun je ook peterselie of selderij gebruiken.

Bron: Conimex

Terug