Gewokte bami met garnalen en spitskool

bami_gewokt (2K)

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 1 zakje Mix voor Bami Goreng
  • 1 spitskool
  • wokolie
  • 400 g rauwe gepelde garnalen
  • 3 eetl. grofgesneden basilicum
  • 1 zak kroepoek saté

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Wel de mix voor bami volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de kool schoon en snijd in dunne reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 3 minuten.
Voeg de kool toe en wok deze ca. 4 minuten mee.
Roer vervolgens de gewelde mix door de garnalen-groenten in de wok.
Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.
Meng met de helft van de basilicum.
Schep de bami in 4 diepe borden of kommen, bestrooi met de basilicum en geef de kroepoek erbij.

Op tafel
Zet ketjap manis op tafel voor een extra smaakaccent.

Lekker anders kan ook
Vervang de spitskool door Chinese kool of paksoi.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Kaneelyoghurt brûlée toe.

Bron: Conimex

Terug