Bami met brandal kibbeling & atjar tjampoer

bami_brandal_kibbeling (2K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • wokolie
  • 500 g bamigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
  • ½ potje atjar tjampoer
  • ca. 500 g kibbeling (kant-en-klaar)
  • 1 eetl. sambal brandal
  • 0,35 zak kroepoek naturel

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de bamigroenten 5 minuten.
Voeg de boemboe, 10 cl heet water en de goed uitgelekte atjar toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mie erdoor en laat goed doorwarmen.
Verwarm ondertussen in een droge hete hapjespan de kibbeling met de sambal in 3 - 4 minuten al omscheppende goed warm.
Verdeel de bami over 4 grote borden, schep de pittige kibbeling ernaast en bestrooi met de kroepoek.

Op tafel
Geef er sambal manis en seroendeng bij.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de kibbelingen 1 in partjes gesneden rode ui en 3 eetlepels fijngehakte koriander toe en bak al omscheppende mee.

Bron: Conimex

Terug