Bacalhau a Gomes de Sá

Stokvis weken volgens de ijskoud water methode.
Vel omhoog trekken.
Blancheer 5 minuten de stukken (1 per persoon) met het vel omlaag in kokend water.
Graat en vel verwijderen.
Ontrafel het vlees in lamina's.
Kook 1 grote aardappel per persoon gesneden in schijven/plakken van 1 cm dik (ik zou geen zout toevoegen, genoeg met de stokvis!)
Fruit in olie 1 ui in ringen.
Leg in een ovenschaal in lagen de aardappels, de ui en de stokvis.
Strooi in elke laag wat fijn gehakte peterselie en ringen van zwarte olijven zonder pit.
Bovenop garneren met 4 halve hard gekookte eieren.
Met het vocht van het blancheren trek je, met een glasje witte wijn, het vel en graten, een bouillon.
Zeef de graten en het vel, maak een roux met wat boter, de olie van de uiringen, bloem, fijn gesneden ui en de bouillon.
Giet het over het geheel en zet de schaal in de oven (ongeveer 180 °C circa 20 à 30 minuten).
Garneer met verse peterselie of korianderblad.

Fausto

Terug