Aziatische zalm met komkommersalade

Aziatische zalm met komkommersalade

  • 20 g verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 5 eetl. neutrale olie, bijv. maïsolie
  • 4 zalmfilets, à ca. 150 g
  • 3 eetl. cashewnoten, geroosterd en gezouten
 
  • 200 g geurige rijst, bijv. basmati
  • 1 komkommer
  • 1 theel. bloesembloemen honing
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. sesamolie

Schil de verse gember.
Snijd de gember, knoflook en de rode chilipeper in kleine blokjes.
Giet 3 eetlepels olie in een ovenschaal (ca. 20 x 15 cm).
Doe 4 zalmfilets in de ovenschaal, draai de gekruide olie erdoor en zout licht.
Sluit goed af met huishoudfolie (voor de magnetron) en kook op de grill in de hete oven op 100 °C (heteluchtoven 80 °C) op de middelste rooster gedurende 30 - 40 minuten.
Hak ondertussen de cashewnoten in grove stukken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de komkommer en snijd de komkommer met een dunschiller in reepjes rond de zaden.
Breng op smaak in een kom met zout, honing en citroensap.
Laat 5 minuten trekken en voeg dan de sesamolie en 2 eetlepels neutrale olie toe.
Schik op een bord de zalmfilets met komkommersalade en rijst en serveer met cashewnoten.

Bron: essen & trinken

Terug