Aziatische spaghetti met sardientjes

Aziatische spaghetti met sardientjes

  • 2 blikjes sardientjes
  • 100 g geroosterde pinda’s
  • 2 rode uien, in dunne halve plakken
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 5 cm verse gember, gehakt
  • 4 eetl. olie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 eetl. suiker
  • 2 rode pepers, gehakt of in ringetjes
  • 5 eetl. keukentamarinde (pot) of granaatappelmelasse
  • 400 g spaghetti

Verdeel de sardienen in grove stukken, verwijder als je wilt het graatje.
Hak de pinda’s grof met een mes of een machine.
Fruit de ui, knoflook en gember in de olie tot de knoflook kleurt.
Voeg de tomaat, suiker, rode peper en tamarinde toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout.
Meng er de sardientjes door en draai het vuur uit.
Kook de spaghetti al dente in ruim water met 10 gram zout per liter.
Houd een kopje kookvocht achter en meng de afgegoten pasta met de saus.
Gebruik zo nodig wat kookvocht om de smeuïgheid te bewaren.
Bestrooi voor het serveren met de pinda’s.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug