Avocado gevuld met zalmtartaar

  • 2 rijpe avocados
  • 400 g rauwe zalm zonder afval of graten
  • 1 sjalot
  • 2 limoenen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • enkele slablaadjes
  • peper en zout

Vergewis u ervan dat er geen graten meer in de zalm zitten en hak hem fijn met een goed mes (beter geen hakmachine gebruiken).
Besprenkel met limoen en olijfolie
Voeg de fijngehakte sjalot en de bieslook toe.
Goed mengen.
Kruiden, afdekken en ruim 2 uur op een koele plaats zetten.
Snij de avocados overlangs in tweeën en ontpit.
Lepel het vruchtvlees uit en snij het in brokjes, besprenkel deze met limoensap zodat ze niet zwart worden.
Smeer ook wat sap aan de binnenkant van de avocadoschillen.
Meng de blokjes avocado door de zalmtartaar en vul er de avocadohelften mee.
Onverwijld opdienen, versierd met een blaadje sla.
Het spreekt vanzelf dat de rauwe zalm uiterst vers moet zijn, maak deze bereiding dan ook klaar dezelfde dag wanneer u de vis koopt.

Bron: Smulweb

Terug