Australische garnalen en sint-jakobsschelpen

voor 8 personen

  • 270 g mangochutney
  • 18 cl sinaasappelsap
  • 18 cl zoet-pittig barbecuesaus
  • 16 mini-uitjes of sjalotjes
  • 16 blokjes verse ananas, ca 2 ½ cm dik
  • 24 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 24 grote sint-jakobsschelpen
  • 16 cherrytomaatjes
  • zout & peper
  • 8 bamboepennen ± 30 cm

Week de bamboepennen 30 minuten in koud water.
Doe de mangochutney, het sinaasappelsap en
de barbecuesaus in de keukenmachine en maal dit tot een gladde massa.
Zet apart.
Doe de uitjes in een steelpannetje en giet er zoveel water bij dat ze onder staan.
Breng aan de kook en laat ze 1 minuten zachtjes koken.
Laat ze uitlekken en fris ze op onder koud water.
Pel ze en zet ze apart.
Rijg de ananas, garnalen, sint-jakobsschelpen, tomaatjes en ui aan spiezen.
Bestrooi met zout & peper, bestrijk royaal met de mangosaus en leg ze midden op het grilrooster.
Gril 6 - 8 minuten direct op halfhoog vuur tot de schaal- en schelpdieren gaar zijn, draai ze daarbij
een keer om en bestrijk ze nogmaals met saus.
Serveer de rest van de saus als dip.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug