Asperges met kreeft en mosterdsaus

  • 750 g witte asperges
  • 750 g groene asperges
  • 2 kreeften van ± 750 g
  • 5 dl witte wijn
  • 5 dl mayonaise
  • 2 theel. Dijonmosterd
  • witte peper uit de molen
  • 20 g zout

Schil de asperges volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
Vul een flinke pan half met water, breng het aan de kook, voeg er een flinke scheut witte wijn aan toe, strooi er wat versgemalen peper en zout in en kook er de kreeften in.
Na 20 minuten zijn ze gaar.
Kook en blancheer de witte en groene asperges apart.
Maak de mayonaise, slap hem wat af met witte wijn en roer er de Dijonmosterd door.
Halveer de kreeft, leg op elk bord een halve kreeft en leg er de asperges bij.
Schep wat van de mosterdsaus over de kreeft.

Bron: Aspergesrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug