Asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

Asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus

voor 2 personen

  • 500 g asperges
  • 300 g kabeljauw, haas
  • 12½ cl kookroom
  • 4 theel. scherpe mosterd
 
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • 2 eieren
  • handje verse dille

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bestrijk met 2 theelepels mosterd.
Schil ondertussen de asperges met een dunschiller en snijd een stukje van de onderkant.
Doe ruim water in de pan en breng aan de kook.
Kook de asperges 5 à 7 minuten en laat daarna met het vuur uit nog zo'n 10 minuten staan.
De asperges zijn klaar als je er met een mes eenvoudig in prikt.
Of als je een asperges op een vork legt en hij buigt lichtjes door.
Plaats zodra de oven warm is de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten in de oven.
Haal daarna de folie van de schaal en plaats nog 5 minuten terug.
Let wel, het is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis.
Maak de saus door de kookroom te verwarmen en hier 2 of meer theelepels mosterd doorheen te roeren.
Voeg tevens de knoflookpoeder toe en een flinke hand verse dille.
Laat de saus op laag vuur een beetje indikken terwijl je geregeld roert.
Kook ondertussen ook een eitje zacht in 4 à 5 minuten.
Serveer eventueel met aardappeltjes.

Bron: Smaakmenutie

Terug