Gemarineerde ansjovis (Inćuni)

Gemarineerde ansjovis (Inćuni)

voor 1 persoon

  • verse ansjovis (of sprot)
  • vers citroensap
  • beetje zeer fijngesneden knoflook
  • zwarte peper, of fijngesneden rode peper zonder zaadjes
  • paar takjes platte peterselie
  • wat ragfijn gesneden sjalot
  • olijfolie
  • gele paprika, ontveld (blakeren in oven of met gasvlam, in zak afkoelen en dan velletje eraf schrappen)
  • kappertjes

Dit is een richtlijn, doe niet te ingewikkeld en gebruik de ingrediënten wat hoeveelheid betreft naar smaak.
De prijs van het gerecht is afhankelijk van de hoeveelheid die je maakt.
Kopje van de vis zachtjes achterover breken en van het lijfje trekken, waarbij het graatje meestal vanzelf meekomt.
Snijd de visjes over de lengte in tweeën.
Gewoon met wat gevoel voor materiaal doen.
Eventueel de vinnetjes of staartje afsnijden.
Meng de citroensap, knoflook, peper, peterselie, sjalot en olie voor de marinade.
Leg de visjes erin en draai ze een keer om, zodat beide kanten smaakstoffen hebben.
aat minimaal 1 uur en maximaal 20 uur staan.
Keer tussentijds af en toe.

Voor het opdienen:
Neem de visjes uit de marinade en leg de hoeveelheid die je wilt per persoon, op een bordje.
Leg er wat reepjes ontvelde gele paprika bij.
Verdeel er een paar kappertjes over.
Doe een theelepeltje marinade (wat uitgelekt, zodat je een paar stukjes peterselie en sjalot hebt, voor het uiterlijk) over de visjes.
Bedruppel met wat olijfolie.

Serveersuggestie
Goudbruin geroosterd (ev. oud) brood erbij geven.

Bron: Silvia Rianne
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug