Akkerpaddenstoelen- & bietenfrietschotel

Akkerpaddenstoelen- & bietenfrietschotel

  • 200 g akkerpaddenstoelen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 600 g bieten
  • 2 bosuitjes
 
  • 10 g Italiaanse kruiden
  • peper & zout
  • 600 g kabeljauwfilet

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de akkerpaddenstoelen.
Schil de bieten en snijd in dikke frieten.
Snijd ringetjes van de bosui.
Meng de frieten met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Zet 20 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven en strooi de Italiaanse kruiden op de frieten.
Besmeer ondertussen de kabeljauwfilets met de rest van de olie en bestrooi naar smaak met peper en zout.
Leg ze vervolgens op de bieten en kruiden.
Draai de temperatuur van de oven naar 180 °C.
Strooi de paddenstoelen erover en zet nog 10 minuten terug in de oven.
Schep de filets uit de schaal, schik er de bietenfriet bij en schep de akkerpaddenstoelen erover.
Garneer met wat kookvocht en de ringetjes bosui.

Bron: Verse Oogst

Terug