Aardappeltortilla uit de oven met krieltjes en tonijn

Aardappeltortilla uit de oven met krieltjes en tonijn

  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blikje tonijn (160 gram)
  • 2 eetl. olie
  • 1 zak CêlaVíta Mini-krieltjes (700 g)
  • ½ theel. cayennepeper
  • 5 eieren
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika's schoon en snij in blokjes.
Laat de tonijn uitlekken.
Verhit de olie op hoog vuur in een wok en bak de krieltjes en ui even aan.
Voeg de groenten en de vis toe en schep even om.
Doe het mengsel over in een ingevette quichevorm.
Klop de eieren met de Provençaalse kruiden en de cayennepeper los en schenk over de quiche.
Bak de tortilla ongeveer 15 minuten in de oven, waarvan de laatste 2 minuten op de grillstand. Snij de tortilla in punten.

Lekker met een frisse salade van kropsla met mosterddressing

Variatietip
Voor een vegetarische variant kun je de tonijn achterwege laten en de tortilla de laatste 2 minuten bestrooien met pittig geraspte kaas.

Bron: CêlaVíta

Terug