Krokante aardappeltjes met kabeljauw

  • 7 middelgrote, vastkokende aardappelen in blokjes
  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 citroen (de zeste)

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de aardappelen in een ovenschaal of leg ze op bakpapier.
Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak ze gedurende 20 minuten.
Schud de schaal, besprenkel opnieuw en bak nog eens 10 minuten.
Spoel de kabeljauwfilets onder stromend water en dep ze droog.
Haal de aardappelschotel uit de oven, leg de aardappelen tegen de zijkant en de kabeljauw in het midden.
Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en garneer de aardappelen rond de filets.
Bestrooi met de citroenzeste.
Bak gedurende 10 minuten en werk af met ruw versnipperde bieslook.

Tip
Je kan samen met de aardappelen ook grove stukken venkel in de oven garen.

Bron: Patapas

Terug