Aardappelstoofpotje met forelcrème

Aardappelstoofpotje met forelcrème

  • 100 g uien
  • 800 g aardappelen
  • 250 g wortelen
  • 1 eetl. boter
  • 1 l groentebouillon
  • peper & zout
  • nootmuskaat
 
  • 2 theel. karwijzaadjes
  • 1 laurierblad
  • 150 g zure room
  • 2 eetl. melk
  • 160 g forelfilets, gerookt
  • 1 bedje van tuinkers

Snijd de uien in kleine blokjes.
Schil en was de aardappelen.
Reinig en schil de wortelen en schil ze.
Snijd beide in blokjes van ca. 1½ cm.
Smelt de boter in een pan en bak de groenten tot ze kleurloos zijn.
Vul met de groentebouillon.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijn, voeg laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
Dek af en kook 20 à 25 minuten op een laag vuur.
Roer de zure room met melk, zout en peper tot een gladde massa.
Pluk de forelfilets en roer ze door de zure room.
Snij de tuinkers uit het bed en strooi er overheen.
Verwijder ongeveer ⅓ van de groenten, een beetje komijnzaad en het laurierblad uit de soep met een schuimspaan. Pureer de soep fijn met een staafje.
Voeg de groenten, laurier en komijn toe aan de soep en serveer met de forel zure room.

Bron: essen & trinken

Terug