Aardappelspiesjes met scampi

aardappelspiesjes_scampis (2K)

  • 8 grote vastkokende aardappelen
  • 150 g kerstomaten
  • 16 scampi
  • 2 dl tomatensaus (uit blik)
  • 1 eetl. olijfolie
  • oregano
  • zout
  • 8 satéstokjes

Gaar de ongeschilde aardappelen gedurende 20 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
Laat ze afkoelen en snijd ze in plakken van 1 cm.
Pel de scampi.
Prik een aardappelplakje op een stokje, dan een scampo en vervolgens een kerstomaat.
Herhaal de handeling nog een keer.
Breng op smaak met oregano en zout en bak de spiesjes in de olijfolie in een pan.
Verwarm de tomatensaus en dien op bij de spiesjes.

Tip
Je kan de kerstomaten vervangen door een andere groente die je lekker vindt.

Bron: Patapas

Terug