Warme aardappelsalade met gefrituurde reepjes kabeljauw

kabeljauw_salade (3K)

  • 5 grote vastkokende aardappels
  • ⅛ liter slagroom zonder suiker
  • 2 eetl. preiringetjes
  • 3 in ringetjes gesneden bosuitjes
  • 2 losgeklopte eieren
  • 4 eetl. bloem
  • 8 eetl. paneermeel
  • 400 g kabeljauwfilet
  • peper en zout
  • een friteuse met olie
    • voor de garnering:
  • 1 zakje veldsla
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 citroen
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook ze in 6 minuten net gaar in water met zout.
Giet ze daarna af en laat ze afkoelen.
Breng ondertussen de slagroom aan de kook en voeg hier de prei en bosuiringetjes aan toe.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de aardappelplakjes toe en laat het geheel op laag vuur even doorkoken.
Houd het geheel warm to gebruik.
Klop in de tussentijd de eieren los in een kom.
Leg paneermeel en bloem op aparte borden.
Snijd daarna de kabeljauw in repen van 1 ½ cm lengte.
Kruid de repen met peper en zout en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het geklopte ei en als laatste door het paneermeel.
Klop het overtollige paneermeel er af en frituur de kabeljauwrepen goudbruin en krokant in de friteuse.
Garneer de borden met veldsla en kerstomaatjes.
Schep de warme aardappelsalade in het midden van de borden scheppen en plaats de gefrituurde kabeljauwreepjes er bovenop.
Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie en garneer het met citroen.

Wijnadvies
Chardonnay Castel, Vin de pays d’Oc, Zuid Frankrijk.

Succestip
Ook lekker met tongfilet of mosselen i.p.v. kabeljauw.

Bron: Spar Succes recepten



Terug