Gepofte aardappels met garnalenvulling

Gepofte aardappels met garnalenvulling

voor 2 personen

  • 1 verpakking CêlaVíta pofaardappels
    (inhoud: 2 aardappels met yoghurt-knoflooksaus)
  • 100 g volle kwark
  • 100 g gepelde Noorse garnalen
  • 1 mespunt sambal
  • 4 takjes verse peterselie
  • 4 takjes verse koriander
  • 2 eetl. olijfolie
  • 75 g gemengde sla

Verwijder de kartonnen sleeve van de pofaardappels (folie niet verwijderen en geen gaatjes prikken).
Bereid de aardappels in de magnetron (ongeveer 10½ minuut op 1000 W).
Roer de kwark los met de yoghurt-knoflooksaus uit de verpakking.
Roer de garnalen en de sambal erdoor.
Hak de kruiden heel fijn en roer deze door de olijfolie.
Laat de aardappels ongeveer 1 minuut nagaren.
Verdeel de sla over 2 borden.
Leg in het midden een gare aardappel en druk de aardappel iets open.
Schep de garnalenkwark op de aardappels.
Sprenkel de kruidenolie over de aardappels en de sla.

Variatietip
Hou je niet van garnalen? Dit is ook lekker met reepjes zalm of blokjes ham.

Bron: CêlaVíta

Terug