Aardappelpuree met tonijn en groene boontjes

aardappelpuree_tonijn (2K)

  • 500 g geschilde aardappelen
  • 150 g bliktonijn in eigen nat
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 400 g groene boontjes
  • 2 sjalot gesnipperd
  • 40 g boter
  • peper
  • zout

Snijd de aardappelen in kleine stukken.
Gaar de aardappelen in gezouten water, giet af en pureer.
Roer hierdoor de tonijn, rode ui, peterselie en olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Blancheer de boontjes in gezouten water en spoel onder koud stromend water.
Bak de boontjes op in de boter samen met de sjalotjes.
Kruid met peper en zout.

Tip
Niet dol op boontjes? Vervang ze dan door diepvrieserwtjes.

Bron: Patapas

Terug