Aardappelen met gebakken zeetong, champignons en tartaar

aardappelen_zeetong (1K)

  • 4 grote, vastkokende aardappelen
  • 4 zeetongen
  • 6 grote champignons
  • 200 g boter
  • 200 g mayonaise
  • 40 g kleine kappertjes
  • 50 g tuinkruiden
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 3 cl olijfolie
  • paar druppels citroensap
  • peper & zout

Snijd met een schaar de zijvinnen van de zeetongen af.
Was de tongen zorgvuldig en dep droog.
Bak de tongen aan beide zijden in weinig geklaarde boter.
Kruid met peper en zout, voeg beetje bij beetje stukjes koude boter toe en lepel de schuimende boter telkens over de zeetongen.
Snijd de aardappelen in de gewenste vorm, bijv. dikke frieten.
Kleur deze zachtjes in boter en plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.
Laat nog even op het vuur kleuren en voeg zout toe.
Snijd de champignons fijn en steek uit in mooie gelijke rondjes.
Bestrijk met olijfolie en citroensap.
Kook het ei hard en plet het fijn met een vork.
Versnipper de ui, hak de kappertjes en de tuinkruiden.
Meng alles samen tot een mooie tartaar.
Schik de aardappelen bovenaan op het bord.
Leg de tong met de champignons eronder.
Lepel wat tartaar eronder.
: Doe de bakboter apart in een potje.

Tip
Je kan de tartaar nog extra smaak geven door een beetje look toe te voegen.

Bron: Patapas

Terug