Geprakte aardappelen met vis, stoofsla en nieuwe olijfolie

Geprakte aardappelen met vis, stoofsla en nieuwe olijfolie

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 4 stukken kabeljauwfilet van circa 100 g
 
  • 4 kropjes mini-romana of little gem
  • flink wat eersteklas olijfolie

Kook de kropjes sla 10 minuten in water met zout.
Laat uitlekken in een vergiet en wat afkoelen; druk er met een lepel flink wat vocht uit.
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Bewaar een kop kookwater en giet af.
Stamp grof en maak smeu├»g met een paar eetlepels kookwater en veel olie, reken op 10 eetlepels.
Proef of er nog zout nodig is.
Zout de vis.
Smoor in 3 lepels olie gaar op laag vuur in een koekenpan, onder een deksel.
Dat duurt 6 - 8 minuten.
Als er witte vlokken uit komen ben je al te ver.
Bak tegelijkertijd de sla in enkele lepels olie.
Leg alles op de borden en besprenkel met olijfolie.
De warmte van de ingredi├źnten maakt het aroma daarvan lekker los.
Eenvoud!

Bron: Onno Kleyn

Terug