Aardappelblokjes met scampi en pastis

aardappelblokjes_scampis (2K)

voor 2 personen

  • 4 grote, vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 8 gepelde scampi
  • 1 teentje verse look
  • 4 eetl. pastis
  • 4 eetl. room
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 theel. anijszaadjes
  • 4 theel. tomatenpuree
  • 1 mespunt chilipoeder
  • bieslook
  • peper & zout

Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd ze in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout en fijngesneden bieslook.
Bak de versnipperde ui, de scampi en de tomatenpuree in een pan met olijfolie.
Blus de hete scampi met pastis.
Strooi er de geperste look, het chilipoeder en de anijszaadjes over.
Giet er de room bij.
Leg een laagje aardappelen op een bord met daarop de scampi.
Giet er voorzichtig wat saus bij.

Tip
Je kan de scampi altijd vervangen door gamba's of langoustines.

Bron: Patapas

Terug