Aardappel-venusschelpen chowder

venusschelpen (2K)

  • 6 grote vastkokende aardappelen (1.5 kg)
  • 50 g gerookt spek
  • 2 tomaten
  • 2 stengels groene selder
  • 1 ui
  • 2 eetl. peterselie
  • 2 dl droge witte wijnen
  • 1 l water
  • 25 g boter
  • peper en zout

Schil de aardappelen.
Snijd de aardappelen, de selder, de tomaten en het spek in blokjes.
Smelt de boter in een pan en bak het spek, de gesnipperde ui en de selderblokjes gedurende 4 minuten.
Voeg vervolgens de aardappel- en tomatenblokjes toe.
Blus met de witte wijn en het water.
Laat alles 15 minuten garen.
Voeg de venusschelpen toe en gaar tot de schelpen open gaan.
Kruid met peper en zout.
Verdeel over 4 borden en werk af met de gehakte peterselie.

Tip
Serveer met een sneetje bruin brood en boter.

Bron: Patapas

Terug