Spaanse aardappel-kabeljauwschotel

aardappel_kabeljauwschotel (3K)

  • 750 g aardappelen, in plakken gesneden
  • 500 g kabeljauwfilet
  • peper, zout
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 3 tenen gepelde knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes, in stukjes gesneden
  • ±16 zwarte olijven
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Kook de aardappelen 3 minuten.
Snijd de vis in repen of grote dobbelstenen.
Strooi er peper, zout en paprikapoeder over
Fruit de ui en knoflook in 3 eetlepels olijfolie
Vul de, met olijfolie ingevette, schaal met de helft van de aardappelplakjes, de helft van het uimengsel, de vis, de rest van de uien en de aardappelplakjes
Meng de tomatenpuree met witte wijn en Spaanse peper en schenk dit over de inhoud.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zet het gerecht 25 - 30 minuten in de oven.
Garneer de schotel met olijven en peterselie.

Bron: NIVAP

Terug