Gestoofde worteltjes en koolrabi

Gestoofde worteltjes en koolrabi

  • 500 g worteltjes
  • 3 kleine koolrabi's
  • 30 g hazelnoten, grof gehakt
  • klein bosje peterselie, blad fijngesneden
  • ½ theel. zout
  • 1 theel. citroensap
  • klont boter
  • 1 eetl. citroenschil, rasp
  • 3 theel. groentebouillon (of ¼ blokje verkruimeld)

Was de penen en snijd de worteltjes in plakjes c.q. kleine blokjes.
Idem voor de koolrabi (eerst schillen, van boven dun, naar onderen dikker schillen omdat deze daar houtig kan worden).
Doe de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan en rooster ze tot ze bruin worden.
Bestrooi met zeezout en af laten koelen.
(Het best overdoen in een schaal, want een koekenpan kan lang heet blijven.)
Doe in een stevige pan (kasserol) een kont boter en als dit gesmolten is, de blokjes peen en koolrabi erbij doen.
Even roerbakken en dat het citroensap, de bouillon en 1 dl water toevoegen.
Even doorroeren, het deksel op de pan en op laag vuur in 25 minuten het geheel gaar stoven.
Meng de hazelnoten met de peterselie en de citroenrasp.
Schep de wortelen en koolrabi op een bord en strooi het hazelnoten-peterselie-citroenmengsel eroverheen.

Opmerkingen
3 theelepels bouillon heb ik vervangen door een kwart groentebouillonblokje te verkruimelen.
Werkt ook zonder citroenrasp, wat sap door de hazelnoot en peterselie mengen.
Hazelnoten hakken kan ook door ze onder een plat koksmes behoedzaam te kneuzen/breken/niet-pletten.
En tenslotte is het onze mening dat groenten nooit te gaar mogen zijn, maar een beet moeten houden, 25 Minuten stoven is o.i. te lang.
Wij hebben de blokjes wortel-koolrabi laten uitlekken en iets laten afkoelen een lauwwarme maaltijd.

Bron: MergenMetz

Terug