Supersnelle tabbouleh

Supersnelle tabbouleh

voor 5 personen

  • 1 flespompoen
  • 500 g couscous
    (of bulgur, die moet je wel even koken)
  • 50 cl groentebouillon
  • ½ bosje munt
  • ½ bosje verse koriander
  • ½ bosje peterselie
  • 1 ingemaakte citroen
    (optioneel, citroenrasp kan ook)
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 groot blik kikkererwten

Doe de flespompoen in de oven op 200 °C, tot ie zacht genoeg is om in blokjes te snijden (ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de grootte).
Doe de couscous in een grote schaal en giet de bouillon erop.
Laat met een deksel erop 5 minuten staan tot de couscous gaar is en roer dan goed door.
Snij de kruiden en de citroen zo fijn mogelijk en roer erdoor.
Snij de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaat en komkommer in blokjes/stukjes en roer samen met de kikkererwten door de salade.
Als de pompoen zacht is snij je hem in blokjes (verwijder wel het vruchtvlees) en roer die er ook door.

Bron: De Plantaardige Keuken

Terug