Spring veggies & creamy egg pasta

Lentegroenten & romige eipasta

Spring veggies & creamy egg pasta

voor 1 persoon

  • 175 g snijbiet
  • 1 bosknoflookje
  • 110 g penne
  • 25 g duizend dagen kaas
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 gedroogd pepertje
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Zet een pan met ruim water op voor de pasta.
Voeg -zodra het water kookt- een flinke snuf zout toe.
Voeg de pasta pas bij het water als dit echt flink aan het koken is.
Ze wordt veel lekkerder als ze in echt kokend water heeB gelegen en niet daarvoor al is toegevoegd.
Kook de pasta in 10 minuten beetgaar.
Was de snijbiet in een bak water of onder de kraan.
Snij de stelen van de snijbiet en snij in stukjes van 1 cm.
Snij daarna de bladeren in stukken van zo’n 2 cm.
Houdt apart van de stengelstukjes.
Laat goed uitlekken.

Spring veggies & creamy egg pasta Spring veggies & creamy egg pasta Spring veggies & creamy egg pasta

Snij de ui en het pepertje fijn.
Klop het ei los in een kom.
Snij het bosknoflookje zoals je een bosuitje zou snijden in dunne ringetjes.
Doe een scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, het pepertje, de bosknoflook en de stengelstukjes snijbiet.
Giet de ondertussen beetgaar geworden pasta af en gooi deze al lekkend bij de ui en de snijbietstengelstukjes: het is de bedoeling dat er wat kookvocht mee gaat en de pasta nog super heet is!
Roer nu meteen het geklopte ei door de pasta!

Spring veggies & creamy egg pasta

Het ei moet stollen tegen de hete pasta aan.
Nu ook de bladeren van de snijbiet en de kaas toevoegen en goed door elkaar husselen.
Zet het vuur op de laagste stand.

Spring veggies & creamy egg pasta

Zodra de bladeren geslonken zijn is je pasta klaar.
Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug