Spinazie-aardappelschotel

voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 dunne prei
  • 750 g spinazie
  • 1 eetl. olie
  • 1 dl kookroom light
  • 2 eetl. geraspte belegen 30+ kaas

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Kook de laatste 10 minuten 2 eieren mee.
Warm de oven voor op 200 °C.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de prei kort.
Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken.
Maak de groente op smaak met een beetje zout.
Pel de eieren en snijd ze in plakken.
Snijd de aardappelen in plakken.
Schep de groente in een ovenvaste schaal.
Leg er de plakjes ei op en dek dit af met de plakken aardappel.
Klop het overgebleven ei los met wat peper en zout en klop de room er door.
Schenk dit over de aardappelen.
Strooi er de kaas over.
Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Terug