Spaanse asperges

voor 2 personen

  • 600 g asperges
  • 1 teentje knoflook
  • stukje Spaanse peper
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 3 eieren

Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
Kook de asperges in ruim water 8 - 10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
Snijd het stukje Spaanse peper in reepjes.
Was de peterselie en knip het klein.
Fruit de knoflook en de Spaanse peper in de olie zacht.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg de peterselie en een beetje zout toe en roer er 4 eetlepels water door.
Klop de eieren los en roer ze door het mengsel in de pan.
Laat de eieren al roerend net gaar worden.
Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en schep het eimengsel er op.

Menusuggestie
Lekker met rolletjes ham en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug