Salag tamatar

Indische spinazie met tomaat

Letscho

  • 600 g spinazie
  • 100 g ghee
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g gemberwortel
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. garam masala
  • 1 theel. korianderzaad
  • ½ theel. gemalen koriander
  • 1 theel. komijnzaad
  • zout
  • zwarte peper
  • 400 g tomaat (blik)

Was de spinazie en schud de blaadjes droog.
Snijd ze in reepjes van 2 cm breed en verwijder dikke steeltjes.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4 à 5 minuten zacht.
Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik.
Doe de gember ook in de pan en bak 5 à 6 minuten zachtjes verder.
Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout & peper toe.
Roer goed om en bak nog 1 minuut.
Voeg de spinazie toe en schep om.
Voeg de tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook.
Roer goed om en laat 5 à 10 minuten stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug