Sajoer tempé, Thaise groenten en basilicum & pinda-mihoen

Sajoer tempé, Thaise groenten en basilicum & pinda-mihoen

  • 300 g tempé
  • 3 eetl. wokolie
  • 600 g Thaise roerbakgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Groenten
  • 20 g verse basilicum
  • 1 limoen
  • ½ zak mihoen
  • 6 eetl. grof gehakt gemengde noten

Snijd de tempé in smalle reepjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reepjes tempé goudbruin en krokant.
Laat op keukenpapier uitlekken.
Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak hierin de Thaise groenten 3 minuten.
Voeg de boemboe Sajoer Groenten en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca 5 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur eventueel de grote blaadjes wat kleiner.
Snijd de limoen in partjes.
Voeg de krokante tempé en ¾ van de basilicum toe aan de sajoer groenten en voeg als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe en warm goed door.
Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Meng in de pan de mihoen met een klein scheutje olie en de pinda’s, warm goed door.
Verdeel de mihoen over 4 borden.
Schep de sajoer erover, bestrooi met de rest van de basilicum en geef de partjes limoen erbij.
Knijp aan tafel wat limoen over het gerecht.

Serveertip
Zet een potje sambal manis op tafel en voeg naar smaak toe (hoe meer, hoe heter).

Variaties
In plaats van verse basilicum is dit gerecht ook heerlijk met verse peterselie of koriander.

Bron: Conimex

Terug