Sajoer van Quorn, groenten en kokosmelk

sajoer2 (2K)
vegetarisch

  • 300 g geschrapte wortels
  • 1 struik broccoli
  • 400 g (witte) rijst
  • wokolie
  • 350 g quorn stukjes
  • 300 g gesneden spitskool
  • Conimex Woksaus Sweet & Sour
  • 1 pakje romige kokosmelk

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Snijd ondertussen de wortels in dunne plakjes.
Verdeel de broccoli in roosjes en was ze.
Snijd de steel van de broccoli in plakjes.
Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de quorn stukjes en de broccoli 5 minuten.
Voeg de wortelplakjes en de spitskool toe en roerbak 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) en de kokosmelk toe en laat het geheel nog even pruttelen.
Schep de sajoer op borden of in een diepe schaal.
Geef de rijst er apart bij.

Op tafel
Zet kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de quorn door stukjes kipfilet of roerbak vleesreepjes.
In plaats van de genoemde groenten kun je ook kant-en-klare gemengde roerbakgroenten nemen.

Bron: Conimex

Terug