Saag panir

Kaasballetjes in spinaziesaus

  • 200 g panir
  • 500 g spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm versgeraspte gemberwortel
  • 2 fijngehakte groene chilipepers
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 eetl. ghee of olie
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemalen komijn
  • ½ theel. nootmuskaat
  • 3 eetl. yoghurt
  • 2½ dl water
  • 1½ dl slagroom

Snijd de kaasmassa in blokjes van 4 x 4 cm.
Laat de spinazie (bij voorkeur in een stoompan) slinken, knijp het vocht eruit en hak de groente fijn.
Meng de knoflook, de gember, de pepers en de ui in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Verhit de ghee in een wok, voeg de boemboe toe en verwarm deze op matig vuur 5 minuten tot de ghee zich afscheidt.
Voeg het zout, de komijn, de nootmuskaat, het water en de yoghurt toe en laat het mengsel 5 minuten sudderen.
Ga er even met de staafmixer door om een gladde saus te krijgen, voeg de slagroom en de kaasblokjes toe en warm alles goed door.
Serveer met rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug