Rode kikkercurry

rode_kikkercurry (5K)

voor 1 persoon

  • 100 g rode kool
  • 1 ui
  • 100 g kikkererwten
  • 1 eetl. kerrie
  • 1 appel
  • 80 g rijst
  • handje koriander
  • 50 g yoghurt
  • olijfolie of boter
  • zout & peper

Kook de rijst (op je eigen wijze of) door haar op te zetten met koud water tot een kleine duimnagel boven de rijst.
Zodra het water kookt even omroeren.
Kooktijd 8 minuten.
Snij de ui in kleine stukken.
Snij de kool in kleine stukken.
Fruit de ui 3 minuten op een middelhoog vuur in olie of boter.
Voeg de kool toe en bak deze 2 minuten mee.
Bak dan de kerrie een minuut of 2 mee met de ui en de kool.
Voeg een scheutje water toe en laat het geheel op een laag vuur in 10 minuten garen onder af en toe roeren (tot de kool gaar maar nog wel stevig is).
Nu de curry lekker aan het sudderen is, heb je nog een paar kleine handelingen te gaan.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even af.
Schil de appel en snij deze in kleine blokjes.
Hak de koriander grof.
Bijna klaar!
Zodra de kool gaar is, voeg je de kikkererwten en de appel toe.
Laat deze in 2 minuten mee warmen (de appel krijgt een mooie oranje kleur licksmil (1K).
Is je rijst gaar? Vul je bord met de curry en de rijst.
Schenk de yoghurt eroverheen en bestrooi het geheel met de verse koriander.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug