Hartige rijsttaart

voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 150 g zilvervliesrijst
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 2 eieren
  • ½ dl halfvolle melk
  • 50 g geraspte belegen 30+ kaas

Snijd het sjalotje klein.
Kook de rijst met de sjalot in 3 dl water met het stuk bouillontablet in 40 minuten gaar.
Warm de oven voor op 175 °C.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Klop de eieren los en meng er de melk, peper, een beetje zout en de helft van de kaas door.
Schep het eimengsel en de pijnboompitten door de gare rijst en doe het in een ovenvaste schaal.
Strooi de rest van de kaas er over.
Laat de taart in de hete oven bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met een koolsalade.

Terug