Rijst met paprika en kidneybonen

voor 2 personen

  • 3 bosuitjes
  • 150 g gerookte tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 150 - 200 g zilvervliesrijst
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 klein blikje kidneybonen

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Snijd de tofu in blokjes en snijd de knoflook klein.
Fruit de bosui en de knoflook met wat peper in de olie.
Voeg de tofu en de rijst toe en schenk er 3 - 4½ dl water bij met de bouillontablet.
Breng dit aan de kook en kook de rijst 10 minuten.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
Meng de paprikablokjes door de rijst en kook het geheel nog 10 minuten.
Laat de kidneybonen uitlekken en meng ze door de rijst.
Warm het geheel goed door.

Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug