Rigatoni ai carciofi

Rigatoni ai carciofi

  • 400 g artisjokken
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • partje citroen
  • zeezout en peper
  • 320 g rigatoni
  • pecorino, geraspt

Maak de artisjokken schoon, snijd ze in plakjes en bak ze goudbruin en gaar in een koekenpan met olie, knoflook en citroensap.
Eventueel kun je een beetje water toevoegen en een deksel op de pan leggen om alles gaar te laten stomen.
Voeg tegen het einde van de baktijd zout en peper toe en roer goed.
Kook de rigatoni in ruim water met zout gaar, laat ze uitlekken en doe ze in de pan bij de artisjokken.
Zorg dat de pasta met olie bedekt is, en bestrooi het gerecht met kaas.
Giet er nog wat (goede!) olijfolie over en serveer in een mooie schaal.

Bron: Een recept uit Calabrië uit het boek "Groenterecepten uit Italiaanse osteria’s".
BGepubliceerd door: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug