Hartige raapstelentaart

voor 2 personen

  • 1 bosje raapstelen, gewasen en fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • evt. 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 gedroogde tomaten, in olijfolie geweekt
  • evt. olijven
  • 2 eieren
  • 250 g ricottakaas of kwark
  • evt. ½ dl slagroom
  • peper en evt. zout
  • 2 eetl. geraspte oude (Parmezaanse) kaas
    • Deeg:
      (je kan ook bladerdeeg gebruiken)*
  • 150 g bloem
  • 90 g boter of margarine
  • ½ theel. zout
  • 1 eetl. koud water

*Gebruik je bladerdeeg, ontdooi dan de bladerdeeg vellen.
Leg de vellen in een ovenschaal en plak ze met wat koud water aan elkaar.
Voorbakken is niet nodig maar kan wel.

Kneed een stevig deeg van de genoemde ingrediënten en leg het deeg een half uur in folie verpakt in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een grote ingevette ovenschaal met het deeg.
Prik met een vork her en der gaatjes in het deeg.
Bak de taartbodem 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Stoof de raapsteeltjes tot ze geslonken zijn en giet het vocht af.
Meng ondertussen de eieren, kaas of kwark, slagroom, peper en zout goed door elkaar.
Mix of klop dit tot een luchtige romige massa.
Snijd de raapsteeltjes en tomaten in kleine stukjes en schep dit met de gesnipperde ui door de eier-kaas massa.
Schep de vulling op de taartbodem.
Verdeel eventueel de olijven over de taart en bak de taart ongeveer 45 minuten (bladerdeeg tussen de 25 en 45 minuten) in de oven op 200 °C tot ze stevig en mooi gekleurd is.

Bron: Odin recepten

Terug