Quinoa met groente en walnoten

voor 2 personen

  • 150 - 200 g quinoa
  • stuk witte kool
  • 1 dunne prei
  • 100 g diepvries doperwtjes
  • 1 eetl. olie
  • ½ theel. mosterdzaad
  • ½ theel. komijnzaad
  • 50 gram walnoten
  • ½ citroen

Verwarm een kookpan met een dikke bodem.
Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
Breng 3 - 4 dl water aan de kook en schenk dit bij de quinoa.
Kook de quinoa in 15 - 20 minuten gaar.
Maak de groente schoon.
Schaaf de kool in fijne reepjes, snijd de prei in ringen en laat de doperwten ontdooien.
Verwarm de olie en laat hierin het mosterdzaad en het komijnzaad poffen.
Voeg dan de kool en de prei toe en smoor de groente een paar minuten.
Laat de doperwtjes mee gaar worden.
Bak de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
Roer de gare quinoa een keer door en schep de groente er door.
Maak het gerecht op smaak met wat harissa of sambal, een beetje zout, wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.
Strooi de walnoten er over.

Bron: Voedingscentrum

Terug