Hartige preitaart

    • ingrediënten voor het deeg:
  • 250 g tarwemeel
  • 100 g boter
  • zout
  • water
    • ingrediënten voor de vulling:
  • olie
  • kerrie
  • 500 g prei
  • tijm
  • 100 g winterpeen
  • 15 cl melk
  • 2 eieren
  • bloem
  • 200 g oude kaas

Maak van meel, boter water en zout (ongeveer 2 theelepels) een stevig deeg.
Rol dit uit tot ongeveer 3 mm dik, en prik een paar gaatjes in de bodem, (daarmee voorkom je blaasvorming tijdens het bakken).
In een ingevette taart- of springvorm leggen.
Verwarm de oven voor (220 °C) en smoor ondertussen in een grote pan de prei even in de olie, tot het glazig gaat zien.
Kerrie (naar smaak) toevoegen en even meesmoren.
Van het vuur, wortel raspen en met de tijm en een snuf zout toevoegen en goed mengen.
Het mengsel over het deeg verspreiden.
Afdekken met alu-folie en 25 minuten onderin de oven bakken.
Ondertussen de eieren met de melk loskloppen.
Taart uit de oven, alu-folie verwijderen en de saus over de taart schenken.
Taart zonder afdekking weer onderin de oven plaatsen en nog 20 minuten op 200 °C bakken.
Na 10 minuten de kaas (geraspt) en overheen strooien en laten smelten.

Serveren met een lekkere salade.

Bron: Vitatas recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug