Gestoofde prei en wortel met manouri

  • 1 pak prei
  • ½ kg wortel
  • 150 g manouri (witte schapenkaas)
  • 1 sjalotje
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 eetl. (wal)notenolie
  • ¼ theel. tijm
  • 1 eetl. neutraal smakende olie
  • peper
  • kruidenzout

Maak de prei schoon; houd het groen apart voor soep en snijd het wit in schuine stukken (max. 3 cm).
Snipper de sjalot.
Snijd de wortels in julienne.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit het sjalotje samen met de tijm.
Voeg de prei en wortel toe en blus met een scheut witte wijn.
Stoof zachtjes gaar.
Breng op smaak met versgemalen peper en kruidenzout.
Overgiet de beetgare groenten (het vocht moet volledig verdampt zijn) met de notenolie.
Schep het gerecht in een (eventueel voorverwarmde) schaal en brokkel de kaas erover.
Serveer onmiddellijk.

Bron: Lekker ecologisch, Velt, 2013
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug