Pastaschotel met paddenstoelen en spinazie

  • 400 g spirelli of fusilli
  • 400 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g paddenstoelen
  • 25 cl sojaroom
  • 1 dl groentebouillon
  • plantaardige boter
  • snuifje zout & peper
  • nootmuskaat
  • paneermeel

Kook de pasta beetgaar en giet af.
Blancheer de verse spinazie 1 minuut in gezouten water.
Spoel onmiddellijk af onder koud water, zodat de mooie groene kleur behouden blijft en laat uitlekken.
Hak de blaadjes grof.
Stoof de fijngesnipperde sjalot en look mooi fijn in wat sojaboter.
Laat de fijngesneden paddenstoelen stoven en voeg de geblancheerde spinazie toe en laat even meestoven.
Voeg de sojaroom en de bouillon toe en laat even inkoken.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Meng met de gekookte pasta, giet in een vuurvaste ovenschaal en strooi er wat paneermeel over.
Leg er een paar klontjes boter bovenop zodat je een mooi korstje krijgt.
Zet 10 tot 15 minuten in de oven.

Bron: Vegetarisme
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug