Pasta met 'salige' salieboterrr

Pasta met salige salieboterrr
voor 1 persoon

  • paar blaadjes verse salie
  • 45 g roomboter
  • 80 g pasta
  • 10 g geraspte harde oude geitenkaas
  • olijfolie
  • zout & peper
    • voor de salade
  • spinazie
  • broccoli
  • azijn

Breng een laagje water aan de kook in een pannetje.
Was de broccoli en snij in kleine roosjes.
Zodra het water kookt kook je de roosjes 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
Giet af en houdt apart.
Was de spinazie en snij de blaadjes iets kleiner.
Meng spinazie en broccoliroosjes in een saladeschaal.
Besprenkel met de azijn, olijfolie en een beetje peper en zout.
Je salade is al af!
Nu de pasta met salige salieboterrr:
Kook de pasta in 10 minuten in een ruime hoeveelheid ongezouten water met wat olijfolie gaar.
Smelt, tegen het einde van de kooktijd van de pasta, de boter in een pan op het allerlaagste vuur.
Als de boter vloeibaar is leg je de blaadjes salie erin.
Bak de salieblaadjes lichtbruin en krokant.
Breng op smaak met zout & peper.
Haal de gare pasta met een schuimspaan (grote lepel met gaatjes) uit het water en schep in de pan met salie boter.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg eventueel, als het geheel te droog is, nog wat kookvocht toe.
Serveer op een mooi bord en bestrooi met de geraspte geitenkaas.
Sluit je ogen bij je eerste hap en probeer te proeven waar de salie je aan doet denken . . .

Bron: Natascha Boudewijn, van Greendelicious
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug