Pasta met rucola (raket) en walnoten

Pasta met rucola (raket) en walnoten - 1

  • 200 g penne
  • 300 – 400 g rucola
  • fikse hand walnoten, grof gebroken
  • hand Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 à 2 rode of Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, kwartier van tevoren fijngehakt
  • scheut olijfolie
  • zout

De rucola wassen en droogslingeren in een slazwieper
De knoflook een kwartier van tevoren al pellen en fijn hakken.
De walnoten van tevoren in wat olie in een koekenpannetje bakken, pas op, ze worden snel zwart
Uit de pan en terzijde zetten.
Zorg dat alles klaar staat, want de eindbereiding is even snel erdoorheen jassen.

Pasta met rucola (raket) en walnoten - 1

Breng water met wat zout aan de kook
Kook de penne in de aangegeven tijd.
Ondertussen bakt u, op laag vuur, in een ruime (giet-)ijzeren pan in een scheut olijfolie de rode peper
Als de penne bijna beetgaar is, de knoflook bij de rode peper doen
Blijf omscheppen, het mag niet (te) bruin worden.
Giet de penne af en doe deze bij de peper en knoflook
Goed omscheppen.
Vuur uit.
Doe de rucola erbij en schep om
De rucola zal wat moeten slinken
Zo niet: weer even de vlam eronder.
Meng de kaas en walnoten erdoor en schep op de borden.

Opmerkingen
Kan dus ook met pijnboompitten, spaghetti, misschien nog een gehakte tomaat erdoor.

Bron: MergenMetz

Terug