Pasta met citroen en basilicum

  • 400 g spaghetti, linguine of tagliatelle
  • 12 eetl. olijfolie extra vergine
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • ½ rode chilipeper, fijngehakt
  • handvol basilicum, gescheurd
  • 1 vleestomaat, zaad verwijderd, in stukjes
  • 1 biologische citroen, in smalle partjes
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 40 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
  • 20 g boter

Breng een pan water met zout aan de kook, doe de pasta erin en kook hem al dente.
Bak ondertussen de knoflook en chili in de olie 1 minuut.
Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af.
Meng hem met de olie, basilicum, tomaat, de citroenpartjes, -rasp en wat sap.
Breng op smaak met zout en peper en gebruik kookwater om het sappig te houden.
Roer de boter en kaas door de pasta en dien direct op.

Bron: Twee gulzige Italianen, een iets conventioneler uitgevoerd boek van/over Antonio Carluccio. en Gennaro Contaldo, horende bij hun serie voor de Britse televisie (Fontaine Uitgevers)
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug