Pasta met citroen en basilicum

  • 400 g spaghetti, linguine of tagliatelle
  • 12 eetl. olijfolie extra vergine
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • ½ rode chilipeper, fijngehakt
  • handvol basilicum, gescheurd
  • 1 vleestomaat, zaad verwijderd, in stukjes
  • 1 biologische citroen, in smalle partjes
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 40 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
  • 20 g boter

Breng een pan water met zout aan de kook, doe de pasta erin en kook hem al dente.
Bak ondertussen de knoflook en chili in de olie 1 minuut.
Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af.
Meng hem met de olie, basilicum, tomaat, de citroenpartjes, -rasp en wat sap.
Breng op smaak met zout & peper en gebruik kookwater om het sappig te houden.
Roer de boter en kaas door de pasta en dien direct op.

Bron: Twee gulzige Italianen, een iets conventioneler uitgevoerd boek van/over Antonio Carluccio. en Gennaro Contaldo, horende bij hun serie voor de Britse televisie (Fontaine Uitgevers)
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug